Riikka Voutilainen

Hei!

Olen Riikka Voutilainen, tanssijaksi valmistunut esittävän taiteen tekijä. Valmistun jouluna 2022 myös teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun taideakatemialta.

Olen Kuopiossa kasvanut paljasjalkainen maailmaa kiertänyt savolainen. Osaan nauraa itselleni ja elämälle, enkä takerru lillukan varsiin. Uskon dialogisuuteen ja avoimuuteen sekä taiteentekijänä, että elämässä ylipäätänsä. Vahvuuksiani ovat monipuolisuus, avoimuus ja herkkyys. Esiintyminen on minulle hyvin luontevaa, sillä olen tehnyt sitä lapsesta saakka.

Kehollisuus ja arvottamaton ympäristön havainnointi toimivat vankkana lähtökohtana työskentelylleni. Olen kiinnostunut tutkimaan erilaisia rajapintoja ja sitä pistettä, missä jokin tuntematon alkaa värähtelemään synnyttäen aidon ja syvän kohtaamisen.

Teatteri-ilmaisun ohjaajan työssä pyrin luomaan taiteellisia vuorovaikutusalustoja, joissa on tilaa leikille ja ennakkoluulottomuudelle.

Teoksissani näkyy eri taiteen alojen fuusioiminen, yhteisten rajapintojen tutkailu sekä ikuinen liikkuttuminen ihmisen yrityksestä hyvyyttä kohti.

Minua kiehtovat erilaiset ihmiset ja toivon tulevaisuudessa työskenteleväni myös soveltavan taiteen parissa.

Jos haluat kuulla lisää, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Kaikkea hyvää!

Terveisin
Riikka Voutilainen
riikka.maria.voutilainen@gmail.com