Liikelaboratorio

Liikelaboratorio oli järjestämäni tutkimuksellisuuteen pohjautuva vapaan liikkeen kurssi. Liikelaboratorion ideana oli mahdollistaa tila ja paikka jokaisen oman kehon, mielen ja liikkeen itsetutkiskelulle, miten se siinä hetkessä ilmentyy.​

Liikelaboratorio tapahtui seitsemän kertaa Turun taideakatemian tiloissa tammi-maalikuussa 2020.

”Harjaantunut kehotietoisuus tekee mahdolliseksi hienovaraistenkin kehollisten kokemusten kuuntelemisen ja tulkitsemisen. Herkkä tietoisuus kehollisen tilan muutoksissa on eräs tie itsetuntemiseen. Kehotietoisuuden harjoittaminen avaa ihmiselle mahdollisuuksia tulkita ja ymmärtää sellaisia kokemuksia, jotka arkielämässä helposti sivuutetaan merkityksettöminä tai joiden merkitys jää meille hämäriksi. ​”
– Eeva Anttila​

Ote Facebook-tapahtumakutsusta:

Liikelaboratorio on itsenäiseen työskentelyyn, improvisaatioon ja autenttiseen liikkeeseen pohjautuva liiketutkimusta.
Puolentoista tunnin aikana teemme vain muutaman pitkän harjoitteen yksin ja/tai yhdessä liikkuen. Liikelaboratorioon osallistuminen ei vaadi mitään aiempaa taustaa taikka kokemusta tanssista tai muista ilmaisun muodoista. Liikelaboratorio antaa mahdollisuuden tutkia omaa liikettä ja olemista sellaisena, kuin se juuri siinä hetkessä ilmentyy. 
Työpajassa haluan jakaa harjoitteita, jotka ovat hyödyttäneet ja sykähdyttäneet itseäni elämässä. Kurssilla en opeta mitään tiettyä liikekieltä vaan haluan mahdollistaa tilan ja paikan jokaisen oman kehon, mielen ja liikkeen itsetutkiskelulle. Joka kerta pureudumme erilaiseen harjoitteeseen ja joka kerta osallistujalla on mahdollisuus liikkua niin paljon tai vähän, kuin itse sopivaksi kokee. Tunneilla kirjoitetaan jonkun verran, mutta tämäkin tapahtuu vain itsereflektiota varten. Ota siis kynä ja oma vihko mukaan. Liikelaboratorio vetäjänä toimin minä, Riikka Voutilainen. Olen valmistunut tanssijaksi Outokummun tanssijan koulutusohjelmasta ja nyt opiskelen teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun taideakatemialla toista vuotta. Liikelaboratorio toimii samalla pedagogisena harjoittelunani, mutta kaiken pohjalla ja ytimessä on se, että koen näiden harjoitteiden jakamisen todella tärkeänä tekona. Tervetuloa mukaan! 
Voit osallistua kaikille tunneille, taikka vain yhdelle. Ihan miten itsellesi sopii.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s